160128


Så himla underbart det känns att temperaturen ute har blivit lite mildare! Äntligen kan vi vara ute och bygga snögrottor och busa i snön. Något Elin älskar!


160126


19 månader.
Elin har sedan förra gången släppt spärren med att klättra på stolar, för nu gör hon det hela tiden. Hon klättrar över allt! Nyfiken på världen. Roligast är att stå vid diskbänken och leka med vatten, en bra barnvakt när man ska laga middag samtidigt.
 
Hon har dessutom haft svinkoppor för första, och säkert inte sista, gången. Som tur var blev det bara några få vid munnen och insidan låren. Det kunde ju ha varit enormt mycket värre, i alla fall enligt de bilder jag fick fram då jag googlade "svinkoppor". Tips, gör inte det. Huvva. Men Elin var som vanligt förutom blåsorna så hon led då verkligen inte av det. Några dagar hemma från förskolan och sen var dom väck.
 
Hon har börjat intressera sig lite mer för barnprogram som vi sätter igång. Vi brukar ta en halvtimme att varva ner innan läggdags då vi slår igång något tecknat eller liknande. Mestadels har det blivit mumintrollet, mest för att jag tycker om det så himla mycket. Men oftast har hon myror i benen och vill inte sitta still, så det brukar mest bli jag som ligger kvar och tittar.
 
Hon älskar att vara ute i snön och leka. Åka snöskyffel, pulka, snowracer eller leka i den stora snöhögen vi har på gården. Synd bara att det varit så himla kallt i perioder då det verkligen inte gått att vara ute längre än 5 minuter.


160125

 
Mer miljövänliga alternativ är något jag för det mesta strävar efter i vår vardag. Disktrasor är ett exempel. Jag avskyr lukten av våt disktrasa och tycker de börjar lukta dåligt alldeles för fort. Vilket gör att jag byter ut dem i tid och otid.
Med virkade trasor slipper jag lukten och kan enkelt koka dem i några minuter för att göra dem fräscha igen. Virkade i bambugarn för bättre uppsugningsförmåga och ett miljövänligare alternativ än andra garner.
 
 
Jag är mellan virkprojekt just nu, garnet har tagit slut på det jag håller på med och däremellan måste jag ju ha något att göra. Så jag rensar bland restgarnerna och försöker hitta på något att göra av dessa små nystan som blivit över.


160116


Min allra första Lalylala är klar! Valet föll på Björnen Bina, men jag hade svåra problem att välja. Alla dockor är ju så himla söta! Vi får se vilken som blir nästa Lalylala att göra.
 
Sugen på att göra egna? Googla på Lalylala och inspireras!


160111


I februari förra året började jag med detta projekt, en filt i vuxenstorlek. Jag har verkligen inte jobbat på den kontinuerligt, utan jag har plockat fram den när jag känt för det. Däremellan har jag jobbat på andra saker, det är ju lite enformigt att virka samma sak om och om igen. Men så för några dagar sedan gjorde jag klar den. Superskön och lagom stor.
 
Virkat i Elise med virknål 3.5
 
Måste erkänna att det känns sådär att vardagen är igång igen. Jag hade ju just kommit in i ledighetslunket med sovmornar och lata dagar där vi gör vad som faller oss in. Det enda positiva med att börja om igen är väl att Elins sovrutiner kan återgå till det normala igen.


160106


Vi har plockat fram det Duplo som jag och min syster lekte med när vi var små. Elin har nu en ny favoritsyssla här hemma, plocka med dessa byggklossar. Jisses vad hon kan sitta och vrida, vända och bygga.
 
Perfekt förvaring för dessa små klossar är ju självklart den stora legolådan vi köpte när Elin var liten.


160104

Elins nyårsklänning. Hon är så himla fin i den här grönblåa nyansen.
 
Vi hade en riktigt trevlig nyårs tillsammans med våra vänner, totalt var vi 10 vuxna och 4 barn som samsades om utrymmet hemma hos oss. Det gick över förväntan att lägga barnen så vi vuxna kunde köra quiz, äta efterrätt och skåla in det nya året utan att behöva trösta ledsna barn.


160101

 
Säger hej på årets första dag med att visa vad jag pysslat med under jullovet, förutom att äta, plugga och umgås med alla nära och kära förstås. Elin älskar babblarna, hon äger redan en bok och cd-skivan men när jag ramlade över mönstret så var jag ju bara tvungen att virka dom alla. Lite pillrigt så det lär dröja innan jag gör en omgång igen.
Men minen i hennes ansikte när hon såg vilka det var, var oslagbar.
 
Mönstret är gratis och ni hittar det här www.mittkakfat.blogg.se