120328





Jag köpte inte bara lampan på våran loppistur utan även denna vas från West Germany keramikfabrik. West Germany var populärt mellan 1950-70 talet och importerades hit kring 60-talet. De är fortfarande relativt billiga på loppisar.

Detta är absolut inget jag brukar dra med mig hem efter mina loppisbesök. Men jag föll för den orangea glasyren så för 40:- tyckte jag det var helt okej. Kanske ännu en sak att börja samla på?

120328



Minns ni den här lampan som jag fyndade på loppisen i Bureå? I och med flytten har jag varit lite orolig över att jag inte längre kommer att kunna ha den i sovrummet. Det är två fönster i vårat sovrum, men jag har bara en lampa. Jag har letat på alla loppisar/second hand butiker jag varit på, samt kollat tradera i stort sett varje dag. Så mycket älskar jag denna lilla lampa.

Men så idag gjorde jag, min syster och mamma ett besök på den nyöppnade Röda Korset butiken ute på söder, och vad ser jag hängades på en ställning om inte lampan! Fort som attan rycker jag åt mig den och glädjen är total. Jag har nu två stycken och kan ha dem i sovrummet som jag tänkt. Jag tittade aldrig på priset då det inte hade spelat någon roll då jag bara skulle ha den, men vände på den innan jag gick till kassan, 30:-. Helt i min smak!

120328

 

Veckans läsning: I väntan på döden av Harlan Coben



120325



I vårat hus finns det en kamin, något jag alltid önskat. Nu återstår ju problemet med att hitta en snygg förvaring för all ved vi kommer att behöva ha i vardagsrummet.

En stark kandidat är vedkorgen Log från www.vitdesign.se Stilren, praktiskt och framförallt lätt att bära när man ska ut och fylla på den. Det enda negativa är priset, 1195:-.

120325



Bild lånad från Tradera.

Jag föll handlöst för denna sänglampa, till och med Pär tyckte om den. Vi stannade kring 500-lappen men slutsumman blev 600:- och det sved för mycket oss. Väldigt synd!



120324

Den här veckan har inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Det började med att jag blev tokförkyld och fick plocka ut en sjukdag då jag låg hemma och sov i stort sett hela dagen. Kände mig sedan bättre och hann bara jobba två dagar innan jag åker på magsjuka. Fantastiskt.

Den här veckan som var full med jobb och roliga saker att se framemot blev istället väldigt tråkig och innehållsfattig. Men f r o m måndag tar vi nya tag!

120321









Nu ligger vår fina lägenhet ute på Hemnet! Kika, kom på visning, och buda!

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-norrbole-skelleftea-kommun-asgatan-32-b-3653119



120321



Mamma vet vad jag tycker om och norpade snabbt åt sig den här söta plåtburken inne på Röda Korset. Tack mamma!

120319

 

Veckans läsning: Rivalen av Harlan Coben



120318

 


Åhléns har prickat in alla rätt i deras kudde Aruba. Färgglad men med ett mönster. Två stycken ska genast inhandlas och jag längtar tills jag får luta mig tillbaka mot dem i vår nya soffa, i vårat eget hus.



120317

Jag som vanligtvis brukar sitta vid datorn x antal timmar varje dag har knappt tittat åt den de senaste dagarna. Det har varit och är fullt upp med att försöka plocka ihop och röja undan inför fotograferingen av lägenheten på måndag.

Hallen är full av bananlådor som ska fyllas med allt vi kan tänkas klara oss utan tills den dagen vi flyttar. Nu börjar det kännas på riktigt det här, när man varsamt lindar in ens proslin i handdukar för att det inte ska gå sönder och när man bär bort lådorna för att om några månader packa upp dem igen.

Mamma har varit här och hjälpt oss städa undan lite, hon är ju expert på sådant! Imorgon kommer vi ägna hela dagen åt att packa, köra bort och städa för att lägenheten ska se så fin ut som möjligt på måndag.

(Nu låter det verkligen som att vår lägenhet är en sophög annars, men det är först när man börjar plocka i alla saker man äger som man inser hur mycket prylar man faktiskt har. Och vilket utrymme de kräver.)

120314

1. 2.
4.
3.
5.           6.


I och med flytten så finns det en del saker vi behöver köpa och en del saker som vi helt enkelt vill byta ut, en av alla dessa saker är en kökslampa. Någonting liknande de som finns på bilderna är av intresse för oss. Dock inte i prisklassen som vissa av lamporna är i.

1. Flower Pot 1890:-, designad av dansken Verner Panton 1969. Finns hos www.designonline.se

2. FL/Y 2000:-, Kartell. Finns hos www.rum21.com

3. Mhy 1459:-, Muuto. Finns hos www.rum21.com 

4. Sken 599:-, Åhléns. Finns hos www.ahlens.se 

5. Dome 995:-, Europa Möbler. Finns hos www.em.com 

6. Foto 299:-, Ikea. Finns hos www.ikea.se 


 

120314





Pärs bror Jens gör en supergod morotsmarmelad som smakar precis som apelsin. I lördags skrev jag av receptet och gjorde egen marmelad, dels för att ge bort men även för att behålla själv. Häll bara upp det i en fin burk och vips så har ni en perfekt gå-bort-present!

Morotsmarmelad med citron & kanel, ger 1 L.

500 g morötter
2 citroner
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Skala och finriv morötterna. Blanda morötter, finrivet skal och saft av citronerna, kanel, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka utan lock i ca 10 minuter. Skumma av under tiden. Häll marmeladen i varma burkar.





120313

     

En sak att leta efter på loppisar/second hand butiker framöver - billiga träljusstakar att måla i starka färger!


Just dessa finns att köpa på www.hemligheter.net för 59:-/st.



120313



Denna bok fick Pär utav mig i present, för er som inte vet det är han otroligt duktig på fågelsorter. Tänkte därför att han kunde utöka sin kunskap även med deras läten! Han fick också en prenumeration på en fisketidning.

Jag, jag fick ett kamerastativ!



120311

 

 



I helgen har vi hälsat på Jens och Carina och den då 8 dagar gamla Edvin. Vilken gullunge! Där har vi ätit god mat och myst med bebis och sett melodifestivalen. Sen var det dags att köra hemåt.

Idag har vi varit på loppis utan att hitta en enda pryl, storhandlat och jag har hälsat på mamma och pappa en sväng. Nu står middagen i ugnen, ikväll firar vi vår 3-årsdag då vi inte riktigt hann med det förra helgen. Pär ska äntligen få sina presenter som jag har haft gömt i garderoben.

Trevlig kväll på er alla!



120308

 

Veckans läsning: Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson



120307



Jag kan äntligen berätta den glada nyheten som jag hållt inom mig, för igår skrev vi kontrakt på vårat hus! I juni kommer vi att flytta till Frost Kåge i ett rött hus med ladugård och gårdshus och en stor tomt. Helt underbart!



120306

     

Veckans läsning: 80 grader från Varmvattnet av Karin Alfredsson



120305



 

Detta är mitt nästa projekt, en filt av virkade mormorsrutor. Hittills har jag bara gjort 6 stycken rutor, så har en hel del kvar. Men det går rätt fort ändå, plus att det är väldigt rogivande att sitta och knåpa ihop något.



120304



 

 

Idag firar jag och Pär 3 år tillsammans. Tre fantastiska år. Fy sjutton vad jag älskar honom.

120301





Här kommer dom sista fynden jag gjorde i söndags på loppisen i Bureå. Ett upplägningsfat från serien Vineta för 20:- och en vit skål för 40:-. Har ingen aning om ursprung på skålen, men både jag och min syster tyckte den skulle passa hemma hos mig så den åkte med i korgen.