110830

 

Veckans läsning: Skumtimmen av Johan Theorin



110830



Jag som var så nöjd över min tidningskorg fick bittert se när den slängdes då hela korgen rasat samman och inga hörn höll längre ihop. Hips vips fick jag ju en anledning att köpa den snygga filtkorgen istället. Den finns på www.ilva.se men jag köpte den på Åsells möbler här i Skellefteå.





110829




Lagerhaus är en av mina favoritbutiker när det kommer till snygga inredningsdetaljer. Ovan ser ni mina favoriter just nu. Lampan har jag kikat på ett tag då jag skulle vilja ha två stycken på var sida om sängen, men än så länge har det inte blivit något köp då Lagerhaus inte finns i stan.



110829



Under vistelsen i Myrträsk så hade jag laddat min mp3 med Adele's nya album "21". Jag lyssnade på låtarna om och om igen, det är något magiskt med låtarna och hennes röst. Så ett litet tips till er, lyssna på henne!



110828

 







I onsdags eftermiddag följde jag med Pär och hans pappa upp till inlandet för på torsdag var det dags för jaktpremiären för toppfågel! Jag själv jagar inte, men följde med för att plocka bär och andas frisk luft och samla energi.

Så i dagarna 5 har jag sovit, läst, plockat bär, ätit en massa mat, rensat bär och bara varit. Imorgon börjar en ny arbetsvecka och jag är redo med ny energi.



110824






Idag slog jag till på dekorationsträdet från Åhléns, fast ett vitt. Letade också efter kudden med New York motivet, men den hade inte kommit in här i stan än.



110824


Ellos har ibland rätt fina inredningsdetaljer. Det här är mina favoriter just nu.

1. Huslampa 499:-
2. Lampa 199:-
3. Påslakan 199:-



110823

 

Gina Tricot fyller på med en massa fina höstnyheter. Här är mina favoriter.



110822

Då jag jobbat hela helgen har jag inte haft någon energi över till att skriva något inlägg utan har istället lagt energin på annat. T ex filmtittande med vänner, middag hos mamma och pappa och se Pär spela fotbollsmatch. Det var min helg det. Hur var eran?



110818



Någon som jag glömt bort, men som jag lyssnade på väldigt mycket förr, är Sofia Talvik. 2007 släppte hon sitt album "Street of dreams" och låten "It's just love" blev min favorit som jag lyssnade på om och om igen. Hon gjorde även en konsert på Trästocksfestivalen det året och jag stod längst fram och njöt.

Lyssna in henne, hon är fantastisk!



110818

   

Veckans läsning: I grunden utan skuld av Viveca Sten



110817

 

En dag då man är ledig kan man baka kladdkaka med blåbär och grädde och bjuda på den till världens bästa mamma och pappa.



110816

 

Beställde denna tröja från Gina Tricot i torsdags. Igår kom den med posten och den invigdes direkt. Jag hade tänkt vara feg och välja en annan färg, men ändrade mig i sista stund och jag är mer än nöjd över det beslutet.

110815

 

Veckans läsning: I den innersta kretsen av Viveca Sten



110814



Igår var vi tillsammans med Peter & Mia på loppisen i Hej. Förra året då jag var där gjorde jag ganska många fynd, medan denna gång gjorde jag bara ett. Det blev brickan ovanför med det snygga mönstret som fick följa med mig hem för 20 :-.



110812

 

Jag hade tänkt läsa väldigt mycket i sommar, men det har jag inte heller hunnit med. Den enda bok jag läst ut är denna, I de lugnaste vatten av Viveca Sten. Minns ni att det gick en serie på 4:an som hette "Morden i Sandhamn"? Det här är första delen i den serien.

110811

 



Jag hade planerat att besöka massor av loppisar i sommar, men det har bara blivit 2 stycken hitills. Trots den dåliga statistiken har jag gjort mig ett fynd. Den gröna urgamla ståltermosen blev min för 70:- på Folkparkens loppis. Den står fint tillsammans med den efterlängtade ugglan som jag suktat efter på Lagerhaus ett bra tag.



110810



 

Såhär såg dag 4 i Norge ut. Vi steg upp, åt frukost och begav oss sedan för ett sista fiskepass innan vi skulle köra hemåt igen. Fiskelyckan var inte så stor denna gång, en torsk blev fångsten efter några timmars fiskande. Men vi kände oss nöjda överlag så vi begav oss mot stugan för att städa upp och påbörja den långa färden hemåt.

Kring midnatt var vi hemma i Skellefteå igen med en kylbag full med fisk och ännu en Norgeresa rikare.



110809



 

Dag 3 i Norge såg ut såhär. Vi var på samma ställe som förra året där jag drog upp laxen, stället som i folkmun i Norge kallas för Strömkäften. Solen sken rätt bra den dagen så jag tog en välförtjänt paus bland klipporna. Där somnade jag en stund för att vakna upp till samma blåa himmel. Vädret i Norge hade hitills varierat rätt bra så det gällde att passa på.

Pär fick på något stort och kämpade i 65 minuter med vad vi trodde var en kveita (Hälleflundra). Enligt filmer på youtube behövde man en del redskap för att plocka upp en sådan fisk så vi visste väl att det egentligen var lönlöst att få upp den, men det hade varit roligt att iaf se hur stor den var.

Sen for vi hem, lagade middag och sen blev det ännu en fisketur.



110809



Åhléns har fått in väldigt fina höstnyheter. Jag var in där igår och slog till på de orangea kuddarna till vardagsrummet i höst. Just nu hade de dessutom kampanj på dom, istället för 99:- st var det två för 149:- så valet blev inte så svårt.

Ett plus för Åhléns hemsida där de har märkt ut vilka varor som är ekologiska, miljövänliga eller av återvunna material!

110808

 







Såhär såg dag 2 i Norge ut. Vi åkte ut till ett av ställena vi var på förra året, miljondasset. Det var där det fanns en rastplats med ett arkitekt ritat utedass för 1 miljon norska kronor. Dom har fantastiskt prioriteringar norrmännen. Iaf så var fiskelyckan inte så värst god. Vi åkte därifrån några timmar senare med 2 makrillar.

På kvällen blev det dags för nästa fiskepass, denna gång åkte vi ut till Sila. En fantastiskt vacker plats med berg runt om en vart man än tittade. På med vadarkläderna igen och ut i vattnet för att stå där i några timmar medan lax och öringar fullkomligt hoppade runt i kring oss. Tyvärr var de rätt smarta av sig och fastnade inte på våra krokar. Vi åkte iaf hem med en del torsk så vi var rätt nöjda. Jag lyckades även fiska upp två sjöstjärnor, en sjöborre och en ölburk.

110807

 

 



Så var vi hemma från vår fiskeresa till Mo i Rana i Norge. Dag 1 såg ut ungefär såhär. Vi bodde i en stuga mitt vid havet, gick man ut på altanen hade man havet under sig. Där åt,sov och vilade vi oss bland fisknät på väggarna och blåmålade golv.

Vi kom fram till Norge på eftermiddagen så vi åt en snabb middag innan vi begav oss ut för vår första fiskerunda. Vi åkte ut till ett ställe som heter Dilkestad, där krängde vi på oss vadarbyxorna och stod i några timmar för att åka hem med en sej och några torskar.



110802

 

Ikväll bjöd vi mamma och pappa på middag. Grillat och egengjord potatissallad, mums! Gjorde även en väldigt god efterrätt med färska bär.

Kvällarna har varit så otroligt fina på senaste att det har varit svårt att förstå att det håller på att vända till höst. Så det gäller att ta tillvara på de dagar man har kvar av semestern och njuta till fullo.


110801

 

Igår förlorade jag min loppisoskuld, för igår var första gången jag stod med ett eget bord på Folkparkens loppmarknad. Jag hade samlat ihop 4 banankartonger, en hel Ikeakasse med kläder och en del smycken. När vi var klara hade jag sålt 2 banankartonger med grejer, 9 klädesplagg och några smycken. Och framförallt, jag hade tjänat ihop 1211 kr! Fantastiskt bra jobb tycker jag.

Huset på bilden fyndade jag på Folkparkens loppis för två helger sen. Det är ett äkta Serholt zinkhus som annars kostar mycket mer än de 30 kr jag fick ge. Med lite sprayfärg ser huset ut som de andra två jag äger.