120130



Bilder från www.village.se


Village har fått in lite nyheter. Deras serie Våga med ljusstakar i klarglas tyckte jag väldigt mycket om. De är en snygg kopia av Iittalas serie Festivo av Timo Sarpaneva. Våga har upp till fyra ringar i staken, medan Festivo har ända upp till åtta ringar.





120129

Och så var denna helg över. Att det ska gå så himla snabbt! Helgen har i alla fall spenderats i Varmvattnet i Jens och Carinas nya hus. Vi har blivit bjudna på god mat, jag har läst och sovit en hel del medan Jens och Pär snickrade på i badrummet. Idag hann vi med någon loppis samt ett besök på ett dinosaurie museum. Och sen var det dags att köra hemåt igen.



120126



Lagerhaus har också fyllt på med lite vårnyheter! Här kommer mina favoriter.

120125

 

Veckans läsning: Alfahannen av Katarina Wennstam



120123



Äntligen äger jag en stringhylla! Jag fick den i julklapp av älskade Pär, men han råkade beställa en blå av alla färger så det har tagit lite tid innan den vita kommit på plats. Men så i lördags hämtade han ut den och igår kom den upp i hallen.

Och som jag älskar den. På den har jag ställt två Marimekko skålar från Iittala, en skål från serien Rosenfält, lampan jag köpte på loppisen i Bureå samt en kanna, också från serien Rosenfält.

120122



Igår var vi på restaurang Bryggargatan tillsammans med Gunnar och Viviann, Jens och Carina. Riktigt god mat och superbra service. Jag rekommenderar verkligen att äta där!



120118



Titta vad jag fått av älskade älskade mamma! En rasberry skål från Orrefors. Den passar så fint tillsammans till mina ljuslyktor i samma serie. Tror lördagsgodiset kommer smaka extra bra i den.

120117





Trots att våren är en bit bort, kan man inte annat än längta och bli inspirerad av alla härliga ljusa färger. Detta är ett urval från Åhléns vårnyheter och man kan inte annat än älska fåtöljen. En sån vill jag ha i vårt framtida hus!

Sen tycker jag också att vi kan konstatera en annan sak: Gult är inte fult!



120117

   

Veckans läsning: Smuts av Katarina Wennstam



120117

 



Såhär blev resultatet av omklädningen av fotpallen. Det är första gången jag klär om någonting alldeles själv, tillslut kanske man vågar ge sig på svårare saker än en fotpall, men det var riktigt roligt!

Det har nu blivit ännu mysigare att sitta i hörnet med en god bok och ett par stearinljus tända.

120116



 

Detta är lampan som jag fyndade för 30:- igår på loppisen i Bureå. Elen måste dras om men det har jag bett pappa om hjälp så snart kan den hänga i sovrumsfönstret som jag tänkt.



120115

Vilken helg det har varit!

Fredag: Jag plockade upp mamma efter hennes jobb och styrde bilen mot Boviken. Där åt vi god mat, pannacotta till efterrätt och läste böcker framför brasan. Perfekt fredagskväll.

Lördag: Vaknade upp i Boviken, åt frukost och sen begav jag mig hem. Vi gjorde oss klara för Pärs farfars 80-års kalas i Ersmark. 13 stycken var vi som firade och vi kom inte i säng förrän klockan var ett på natten.

Söndag: Vi gjorde oss klara för lite loppis tillsammans med Peter & Mia. Denna gång var det Bureå som fick sig ett besök, och vi var verkligen inte de enda som tänkt samma tanke. Det var folk överallt! Jag gjorde ett litet fynd i form av en fönsterlampa för 30:- så jag var nöjd. Sen blev det lunch på Kungsgrillen och storhandling för vår del. Efter det blev det att göra klart fotpallen och nu sitter jag och väntar på att vi ska iväg på bio tillsammans med Stefan & Eleine och Peter & Mia.

Fantastisk helg!

120113



Igår var min syster på besök. Jag bjöd på kyckling och klyftpotatis och till efterrätt gjorde vi en citronkladdkaka. Väldigt syrlig och fräsch.

Citronkladdkaka.

150 g smör
1 st citron
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl

Smält smöret. Riv citronen, ej in till det vita. Pressa ur saften i en skål. Knäck äggen och häll strösocker i en bunke. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Tillsätt smöret och mjölet. Häll smeten i formen. Grädda i 150 grader i 35 min.



120112




I tisdags var jag ute på vift tillsammans med Malin. Vi tog bilen och körde mot Jörn och deras loppis. Tyvärr hittade jag inte så mycket, förutom burken, termosen, till vänster. 30:- fick jag betala och det gör jag gärna. Den passar rätt bra bredvid burken med den stiliga mannen jag fått av mamma.



120110



Veckans läsning: En sannolik historia av Karin Alvtegen

120109

 

Jag har skaffat mig ett nytt projekt! Tog mig en promenad till Myrorna imorse och hittade denna fotpall. Jag har saknat en till fåtöljen som jag köpte i somras. Det är så mycket skönare att kunna lägga upp fötterna när man sitter och läser.

Jag har en massa tyg kvar från när vi klädde om fåtöljen så det enda jag (med hjälp av mamma) behöver göra är att slipa upp den, lacka den och sen klä om dynan. Helst skulle jag vilja kapa den 1-2 cm då jag tycker en fotpall ska vara kortare än själva fåtöljen. Får se om Pär hjälper mig med det.

Så för 70:- blev den min och jag bar den under armen hela vägen hem. Det var inte bara en som stirrade lustigt på mig men vad gör de, jag har ju äntligen ett behagligt fotstöd till min fåtölj.

120108



Idag löste jag in Pärs Bingolott som han vann på när det var uppesittarkväll. En hundring plus en ny lott hade han vunnit. Tyvärr skulle han iväg på fotbollsträning just som bingolotto var så det blev jag som ikväll med pennan i högsta hugg ringade in nr efter nr.

Tyvärr vann jag (Pär) inget men var nära att kamma hem en fåtölj värde 10 000:-



120106



Maten är i magen och godiset och colan är framplockad. Fredagsmys! Vi har just sett filmen Eagle vs shark och
snart blir det ett avsnitt av Terra Nova innan det är dags att sova för min del, arbetet kallar imorgon igen.

Trevlig kväll på er.

120106



Den här ljusstaken har jag suktat efter ett bra tag, men det har aldrig blivit något köp. Men så fick jag den utav min syster i julklapp och jag är helnöjd.

120104

Vi är ganska så nyss hemkomna från en brakmiddag hos farmor och farfar. Det blev surströmming och prinsesstårta och nu är vi så mätta att byxorna är utbytta mot ett par med lösare resår.

Ikväll tittar vi på The Voice på tv4 och laddar energi inför en ny arbetsdag.

Ps. Har bytt design på bloggen, ser den konstig ut så tryck f5.

120104

 


Idag är min lediga dag denna vecka så jag passade på att göra både Röda Korset och Pingstkyrkans second hand butik ett besök. Röda Korset hade inget att bjuda på, trots att julen var bortplockad och de hade mer utrymme för andra saker. Det var mest samma gamla saker jag sett de senaste gångerna jag varit in där.

Annat var det på Pingstkyrkan. För det första var vi ett 20-tal besökare som köade för att få komma in. Och de hade verkligen legat i och fyllt butiken med nya saker efter att julsakerna plockats undan. Jag hittade dock inget av de saker jag är ute efter, men gick ändå till kassan med två ljusstakar i handen. 30:- fick jag betala och årets första pengar är skänkta. Nu pryder de fönsterbänken i vardagsrummet och de gamla Ikea-stakarna får ligga i byrålådan tills jag ska sälja dem på loppis.




120102

 



 



Och såhär firade jag in det nya året. Med vänner i Robert och Jennys nya hus på Morö backe. Det var plockmat, kött och gratäng och smarriga efterrätter. Det var lekar, julklappar och raketer. Ett bra sätt att fira in det nya året på.