120426



Äntligen är en sak avprickad på våran lista över allt som ska göras/beställas. Soffan beställde vi idag och det blev soffan Liverpool från Mio. Nu kommer alla kunna rymmas utan att behöva sitta i knäna på varandra.



120422



Igår var en riktigt bra dag! Jag fick umgås med mina föräldrar och jag gjorde en massa fina fynd på loppisen i Cg-hallen. Först ut är denna ljuslykta. Jag har två stycken sen tidigare men kunde inte låta bli en tredje. Lyktan är från Orrefors och heter Raspberry. 50:- fick jag ge för den.




Mysteriet med min okända ljuslykta är nu löst! Den kommer från Kosta Boda och är designad av Göran Wärff och serien heter Polar. Igår fick den en kompis. 50:- fick jag ge för den.




En plåtburk från märket IRA Denmark. Dom har producerat väldigt fina burkar och man kan ofta hitta dem på tradera. Men som med allt annat där, så blir allt så dyrt. Min kostade 20:-




Och sist ut är denna vägglampa. Det var faktiskt mamma som hittade den och jag jublade inombords. För ett tag sen köpte jag en sån här golvlampa på Myrorna för 125:-. När jag sen kom hem googlade jag lite på den då märket med vem som designat den fanns kvar. Lampan visade sig vara värd runt 800 kronor! Det är iaf Jan Wickelgren som designat den för Aneta, som är ett stort företag i Växjö med fokus på belysning och glödlampor.

30:- ville försäljaren ha och det gick jag lätt med på! Jag kommer dock ändra färgen på både den här lampan och golvlampan. Vinröd och brun som golvlampan är passar inte riktigt in.



120421

 

Spara eller slösa?

Den vänstra pallen kommer från Mio och kostar 590:-. Den högra kommer från Clas Ohlson och kostar ynka 99:-
Dessutom finns dom i ganska exakta färgställningar.

120419





 

Drömma får man, och om jag får drömma så skulle jag vilja ha denna matmöbel i köket. Både jag och Pär tycker den är skitsnygg, men på tok för dyr. Men någon gång kanske...

Serien heter Anton och kommer från Mio.

120418





Jag är som sagt lite svag för orangea ting. Så därför kunde jag inte motstå denna vas när jag såg den på Tradera.

Det är den svenske formgivaren Paul Kedelv som designat den för Reijmyre glasbruk där han arbetade mellan 1956-77.

120416



Nästa sak jag köpte i Bureå var denna ljuslykta. Jag vet att jag sett den förr hos någon retrobloggare, men kommer inte ihåg vilken så än så länge är ursprung okänt för min del.

Jag älskar den knäppa formen på den samt att den är tung som bly, då behöver man inte vara rädd att ha sönder den i första taget iaf!

120415

Fredag: Vi var ut och åt tillsammans med Pärs släkt på Bistron på Bryggargatan, super gott och riktigt trevligt! Vi fortsatte sedan firandet av 60-åringen i Ersmark. Vid tolv kröp vi ner i sängen och slocknade rätt fort.

Lördag: Jobb mellan 10-18, sedan gjorde jag och Pär oss redo för att äntligen se Hunger Games på bio. Jag har längtat så länge efter att få se filmen och jag blev inte besviken. Ett tips dock är att läsa böckerna, dom är helt otroligt bra.

Söndag: Loppis i Bureå, storhandling och städning är bara lite av allt vi hunnit med idag. Vi har dessutom varit förbi vårat hus för att mäta litegrann så vi kan börja kika ordentligt efter möbler. Jag kan fortfarande inte fatta att det där huset kommer att bli vårat hem om cirka 8 veckor. Sjukt!

120415







Vi har haft fullt upp idag, men vi hann ändå med en snabbis till Bureå för att gå på loppis. Något jag sett framemot hela veckan. På storloppisen i Bureå hittade jag ingenting tyvärr. Men på den mindre loppisen en bit bort fick jag med mig två saker hem.

En utav av dem är denna, en ananasburk från Guldkroken i Hjo. Jag har letat efter såna här väldigt länge, på tradera har dem blivit för dyra så det har aldrig blivit något köp. Men så såg jag den på en hylla, för 20:- och mitt hjärta slog dubbla slag.

120413

Vilket underbart väder vi fick idag! Solen gör verkligen underverk med energinivån. Hoppas det håller i sig hela helgen.

Ikväll ska vi ut och äta på Bistron på restaurang Bryggargatan. Pärs moster har fyllt 60 år och det ska vi givetvis fira! Ska bli riktigt trevligt och jag är riktigt sugen på ankan som jag beställt.


Hoppas ni får en riktigt fin fredagskväll!

120412

 

Veckans läsning: Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson



120411

 



Såhär ser min filt ut i dagsläget, en hel del kvar men en hel del bortgjort. 209 rutor kommer filten bestå av sammanlagt.

120409

 



 

Och så var påsken över. Dessa 4 dagar som jag varit ledig har gått så fort. Vi har tillbringat dom uppe i Myrträsk tillsammans med Pärs familj, en dag kom min mamma och pappa upp också.

Vi har haft strålande sol alla dagar, pimplat, ätit god mat, åkt skoter, myst med bebis, sovit och njutit av att bara känna lugnet.

Dessutom har jag hunnit med att fira min syster som igår fyllde 22 år.






120405





Jag gillar starkt min nya vas som jag vann på Tradera.

120403

Äntligen är alla visningar över och man kan börja leva igen. Det är rätt frustrerande att ha sitt liv ned packat och undanstoppat på olika ställen. Men nu är allt på sina rätta ställen igen och vi kan bo här utan att vara rädda för att stöka ner allt för mycket.

På onsdag drar budgivningen igång, spännande!

120401

Fredag: Jobbade 6-13, for sedan en sväng på stan för att fixa lite småsaker. Sedan blev det dags för middag hos Peter & Mia, där det blev hockey och Big Brother tittande.

Lördag: Steg upp okristligt tidigt för att förbereda mig inför högskoleprovet. Ägnade sen ungefär hela dagen åt att göra det. Blev sedan middag och filmtittande med Stefan.

Söndag: Idag har jag hunnit jobba från 7:45-15, blev sedan storhandling och lite städning inför den sista visningen av lägenheten imorgon. Sedan blir det middag tillsammans med Stefan och Eleine, hockeytittande och även Big Brother tittande.

Helgen har gått fort, som alltid. Men nu räknar jag mina arbetsdagar tills nästa helg kommer, då är jag ledig 4 dagar i sträck (!) och kommer fira påsken tillsammans med alla nära och kära.