110429



För 3 veckor sedan lämnade jag in min älskade systemkamera på lagning. I onsdags ringde äntligen Expert, dock inte med det beskedet jag ville ha. Kvinnan i telefon sa att tyvärr hade dom dåliga nyheter angående min kamera - posten har krossat den på vägen hit.

Jaha, tänkte jag. Vad gör jag nu? Hon berättade vidare att en anmälan var gjord och att jag skulle komma förbi och fylla i lite papper. Så jag kilade dit med en lätt uppgiven känsla inombords.

Men. Hon berättade att papprena jag skulle fylla i var för att Posten skulle betala kostnaden för min gamla kamera. Men problemet kvarstod, jag hade fortfarande ingen kamera.

Så jag köpte mig en ny, Canon Eos 500D, uppföljaren till min gamla. För det går ju jämnt ut när jag får tillbaka pengarna från Posten. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag fick en nyare, bättre kamera utan att lägga ut ett öre.


110429

 

Ända sedan jag köpte den lilla flaskan med Marc Jacobs parfym Daisy har den varit min favorit.
När jag läste att det kommit ut ännu en doft blev jag riktigt glad och letade snabbt upp den för att känna om den luktade lika gott. Det gjorde den, om inte godare, men tyckte den var för dyr.

Men så på flygplatsen i London så slog jag till. Nu har jag en stor flaska blomdoft som lär räcka ett tag, för vem vill inte dofta blommor?



110429



Jag köpte även ett par shorts igår. De är mintgröna, höga i midjan och har ett knytskärp för en snyggare midja. Jag älskar dom och tror dom kommer bli superfina i sommar.

Kommer från BikBok.

110428



Alla stans butiker har haft kvällsöppet ikväll samt en mängd olika erbjudanden. Inne på Hemtrevnad hade dom 25% på en valfri vara och detta ljushus fick följa med mig hem. Den tillhör Cult Designs change serie så den passade perfekt på min bricka.




110428



Veckans läsning: Den döende detektiven av Leif GW Persson



110424





 



 

I fredags körde vi äntligen upp till Myrträsk för lite påskledighet tillsammans med Pärs föräldrar och hans bror. Vi har verkligen haft vädret med oss men dock ingen fiskelycka. I lördags var sista dagen vi vågade oss ut på isen men det gjorde inget.

Lördag kväll körde jag hem till Skellefteå igen för att äta påskmiddag med mamma, pappa och min syster. Idag söndag har jag jobbat hela dagen och fick sen tacos hos mamma och pappa.

Jag har varvat mellan att sola, läsa, äta och sova. En alldeles perfekt påskhelg där jag fått samla massor med energi för kommande arbetsvecka.

Imorgon är det jobb som gäller för mig igen och sen kommer Pär hem.



110421



Glad påsk på er alla läsare!

Såhär såg jag ut idag då jag arbetade. Det behövs så himla lite för att få folk att le.
Tänk på det.



110419

 

Jag har kikat på den här klockan ett bra tag men tyckt att 799:- varit för dyrt. Med en rabattkod som gav mig 50% på valfri vara från Ellos blev det en annan sak. Nu känns priset mer överkomligt men ändå svider det lite, ska jag, ska jag inte?

Vad tycker ni?

110418



Veckans läsning: Syndafall i Wilmslow av David Lagercrantz



110418



Igår var jag hos Pärs kusin Malin för att se filmen Chicago. Både hon och jag älskar musikaler och vi satt och diskuterade hur väldigt gärna vi skulle vilja ha upplevt 1920-talet med alla kostymer och jazzen.

Helt klart en film jag rekommenderar alla som älskar musikaler att se.

110414





Trots att vi inget hus har eller en stor trädgård för den delen, kan jag inte sluta snegla på trädgårdsmöbler, stora maffiga grillar och fina trädgårdsredskap.

Ica Maxi har fått in en hel del fina saker, bland annat trädgårdsgruppen som jag bestämt kommer stå i vår fina trädgård en vacker dag. Den gröna, behändiga lilla grillen har vi redan införskaffat inför sommarens alla grillutflykter. Ljusen samt ljuslyktan är också något jag köpt då jag fick fnatt på grönt för ungefär en vecka sen.



110413



 

Igår kom mina fågelholkar med posten och jag måste säga att jag är mer än nöjd.
Dom passar perfekt på den lilla väggen och lyfte hallen lite till.

Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteten, min systemkamera är på lagning i cirka 2 veckor till, så det kommer komma fler dåliga bilder framöver, men sen så!



110411



Dessa ugglor från Lagerhaus har jag velat ha ett tag, men inte tyckt att det passat in någonstans. Men nu tycker jag de passar ypperligt i vår fina bokhylla. Måste kanske göra ett besök i Umeå snart så jag får köpa dem.



110411



Veckans läsning: Paganinikontraktet av Lars Kepler och Råttfångerskan av Inger Frimansson

Just nu läser jag två böcker, Paganinikontraktet hemma och Råttfångerskan på rasterna på jobbet.


110411



I lördags firade vi min syster som fyllde 21 år i fredags.
Vi blev bjudna på tacos och tårta. Inte helt fel!



110410

 


Jag hittade en fantastisk hemsida som säljer otroligt snygga saker. Letade efter svarta och gröna inredningsdetaljer och fann dessa. Så min beställning blev 4 st manschetter till Change brickan från Cult Design och 5 st svarta glasunderlägg. Jag har letat efter de blommiga underläggen som en besatt, men inte hittat dom. Kommer dock inte använda dom som glasunderlägg.

Jag har gjort en liten vår makeover i vardagsrummet och de nya färgerna är grönt, svart och vitt. Därav färgerna på beställningen ovan. Vårfräscht!

Allt kommer från www.callitdesign.se







110410

 





 

Efter Madame Tussauds gick vi en stund på Oxford street igen för lite shopping. Sen var tanken att leta åt de mer kända byggnaderna, typ Big Ben.

Efter ett antal timmars promenad hann vi iaf pricka av London Bridge, Tower Bridge, London Eye och S:t Paul's Cathedral. Hur vi än letade och frågade så hittade vi inte Big Ben. Inte ens londonborna som jag frågade visste vart den fanns. Så tyvärr hann vi aldrig se Big Ben. Men däremot fick vi se mycket annat.

Och det var vår London resa. Jag tycker vi hann med massor med tanke på att vi egentligen bara hade två dagar i stort sett till shopping och seightseeing.

110409

 



 





På söndagen steg vi återigen upp väldigt tidigt för att ta oss mot centrala London, det var dags för Madame Tussauds! Det var väldigt tur att vi kom i god tid för det blev snabbt en lång kö efter oss.

Väl inne gick kameran varm, det var ju kändisar överallt! Fick mig till och med en bild med självaste Harry Potter. Det var även anställda som berättade lite snabbt hur det gick till att göra dockorna som är otroligt välgjorda. Mest lik tyckte jag ändå Britney Spears var.

Efter själva kändislängan fanns det en underjordisk utställning med dockor i tortyrpositioner. Där fick man även gå en stig, typ som spökhuset på tivoli. Där inne var det som att gå i en fängelsehåla, plus att det var läskig musik och personer som skulle skrämma en. Herregud vad jag skrek! Jag har aldrig blivit så rädd och skrikit så mycket och högt förr. Efteråt var man helt slut för att man skrikit så mycket.

Efter den rundturen fick man även sätta sig i en bil och åka vidare inne i lokalen. Där berättade de lite historia om England och man fick se olika dockor utklädda i typiska kläder för det årtalet.

Är ni någon gång i London och funderar vad ni ska hitta på, gå till Madame Tussauds! Det är verkligen något man måste ha varit med om och ni kommer inte bli besvikna.





110408

 

Äntligen är två små fågelholkar på väg hem till oss! Jag har spanat på dom ett bra tag men nu kunde jag inte hålla mig längre. Kommer sitta fint på den lilla väggen i hallen.

Finns på www.favoritsaker.se 

110408







På lördag eftermiddag var det dags för fotbollsmatchen mellan Arsenal och Blackburn. Stadion var enorm och det var verkligen svårt att få med den känslan på kort. Vi fick iaf väldigt bra platser på långsidan långt upp så man såg över hela planen.

Strax över 60 000 personer var vi som såg matchen. Det är en mäktig känsla när man hör hejarramsorna eka mellan sidorna. Lite tråkigt bara att matchen slutade 0-0.



110407

 



På lördagen var det dags för oss att ta oss mot Oxford street där den stora shoppinggatan ligger. Där finns verkligen allt mellan himmel och jord och i alla prisklasser. Överlag var det ganska billigt i London, H&M var till exempel billigare än i Sverige.

Ett måste om man är i London är ju att besöka Primark, typ Sveriges Ullared. Här fanns otroligt billiga kläder och skor och folk slet i allt de kom åt. Det var milslånga köer till provrummen och kassorna. Men bara för att allt är billigt behöver inte allt vara snyggt. Det fanns en hel del kläder som man aldrig skulle titta på ens och man fick gräva för att hitta guldkornen.

Sammanlagt kom jag med med två tröjor, ett linne, en börs, två solglasögon, en nyckelring och en parfym från London.

110406

 

Jag måste få tipsa om denna fina sjal från Kappahl. Superfin med blommor och lite spetskant. Fanns flera fina modeller men den här föll mig mest i smaken.

Den blir din för 149:-

110406





 





Vi bodde på Charlies Bed & Breakfast i Tufnell Park, en bit från centrala London. Hotellet var billigt, mysigt och hade den där engelska charmen med heltäckningsmattor överallt och små små badrum.

 Kvarteren runt hotellet var jätte mysiga att gå omkring i, alla byggnader är så charmiga när de är höga och smala. Och alla dörrar som är olika färger, jag gillar det!

För att ta sig in till centrala London använde vi tunnelbanan. Det tog kanske 10 minuter att gå till stationen från vårat hotell. Vi köpte ett så kallat Oyster card, det är ett kort som man köper på alla stationer för cirka 5 pund, typ 50 kr. Sen fyller man bara på kortet med pengar för att kunna åka. Vi åkte för 200 svenska kronor i fyra dagar och vi åkte verkligen tunnelbana. Så det är verkligen billigt att ta sig runt i London med tunnelbana.



110405





Första kvällen i London gjorde vi inte så mycket. Den mesta av tiden hade vi åkt flyg eller tunnelbana så när vi väl kom fram till hotellet var vi alla väldigt trötta och hungriga. Vi gick iaf på en liten upptäcktsfärd för att leta efter en restaurang.

Det kändes så bra att komma fram till ett London i full vårutstyrsel. Alla träd var i full blom och det var varmt ute. Det var så långt ifrån vädret hemma i stan, för när vi for var det full snöstorm ute.


110405

Nu är vi hemma från ett vårigt London! Det har varit en härlig resa och jag kommer lägga in lite bilder allt eftersom. Så håll utkik!