160529


Vilken himla bra helg vi haft!
När solen äntligen kom fram igen kändes det inte långt bort till sommaren. Pär har byggt på garaget medan jag och Elin har lekt, planterat grönsaker, vattnat blommor, ätit glass och bara njutit.


160529


Morsdag.
Vilken enorm tacksamhet jag känner inför rollen som mamma. Den är inte något att ta för givet och den är ibland väldigt svår att tackla. Den ger en ofta dåligt samvete men skänker enormt mycket glädje.
 
Jag funderar ofta på hur jag kommer vara som mamma om några år. När Elin är större och faktiskt kommer att ha ett minne av mig. Hur kommer hon i framtiden att beskriva mig? Jag brukar tänka på det när det dåliga samvetet sätter in och jag börjar ifrågasätta mig själv. Jag vill såklart att hon ska tycka att jag är världens bästa mamma. Och det är ett jobb jag aldrig tänker säga upp mig ifrån.
 
Ovan ser ni de bästa mammor jag vet. Min egen alldeles underbara älskade mamma som gör allt och ännu mer för oss och min älskade lillasyster. Jag borde kanske ha en bild på mig också, för jag är nog helt okej ändå. Men någon ska ju ta bilderna också.


160526

23 månader.
 
Tänka sig att om en månad blir denna lilla tjollerfian 2 år. Det är ju helt sjukt.
 
Elin kan nu räkna till tio, sjunga hela "Bä bä vita lamm" utantill och hon pratar heeeela tiden. Det fullkomligt sprutar nya ord ur henne hela tiden. Hon härmar mig och Pär och säger efter oss och hon läser högt ur sina älskade böcker varje dag.
 
Favoriten bland alla hennes böcker är boken om Kaj. Den måste vi läsa minst två gånger på morgonen när vi borstar tänderna, x antal gånger under dagen och sen ska den alltid finnas till hands när vi  byter blöja. Hon kan boken utantill nu och läser med då jag läser högt ur den. Jag börjar få lite lätt panik över att den håller på att gå sönder, för jag köpte den på Dollarstore för typ ett år sedan så chansen att den finns kvar är väldigt liten. Skulle vilja laminera alla sidor så den håller för evigt.
 
Elin bjuder på massor av skratt, hon är oftast glad och alltid redo för nya äventyr. Vår älskade lilla tjej.


160519


Hur går det för vårat garagebygge då?
Jo men nu är vi igång igen! Efter en lång vinter inomhus känns det skönt att åter vara på banan igen.
Vi gjöt ju plattan förra året och lät det sedan vara då vi hade en hel del andra projekt som skulle bli klara. Men nu är vi igång igen. Jag och Pär ägnade en hel lördag åt att bära stenblock som han sedan skulle mura upp. Eftersom vi har en ganska stor nivåskillnad runt garaget blir det en form av sutteränggarage, därav murningen.
 
När murningen sedan är klar ska Pär börja bygga. Takstolarna är beställda och vi ska till veckan till en plåtfirma för att kika på vilket slags tak vi vill ha. Planen är att ha tak och väggar klara till hösten så vi kan använda garaget. Sen att det inte är färdigt på insidan gör inte så mycket. Det går ju att pyssla med under vintern.


160517


Elin har under slutet av förra veckan varit rejält förkyld med massor av snor och en hemsk hosta. Hon har varit tapper ändå men väldigt slut. Så hon har mest tittat på medan vi har jobbat på ute i trädgården. Jag har köpt nya hallonbuskar som jag planterat, samt att jag har fyllt upp med täckbark runt dom samt i jordgubbslandet och runt pallkragarna.
 
Jag köpte också en rödakrusbärsbuske som jag planterade. Passade även på att rensa ogräs och fylla upp med gödsel och ny jord i rabatter, runt buskar och i pallkragarna. Den här tiden är så himla härlig, det finns massor med småpyssel ute och man ser dag för dag hur växtligheten slår ut. Underbart!
 
Pär och Elin klippte även gräset för första gången i år och vilken underbar doft det ger! Doften av nyklippt gräs är svårslagen på vår och sommar.
 
 


160504

Just i detta nu sitter jag i Umeå och skriver tenta. Himla smidigt med förinställda inlägg då tiden är knapp. För det är den, jag räknar dagarna tills terminens slut just nu. Det är enormt mycket vi ska hinna med på väldigt lite tid. Det är tentor och krävande inlämningsuppgifter, jag har till och med frångått min regel att inte plugga på kvällar och helger. Det har inte helt enkelt inte gått att få ihop på något annat sätt.
 
Jag har dessutom sagt upp mig från mitt jobb på Ica, där jag varit anställd de senaste 9 åren och 11 månaderna (fatta att jag nästan varit där i 10 år! Helt sjukt.) för att istället börja extrajobba där jag gjorde min praktik nu i våras. Varje måndag är jag där och jag trivs så bra. Jag skulle så gärna vilja jobba mer men tiden finns inte.
 
Jag kommer ju dessutom vara där i 10 veckor i sommar, så jag får nog min beskärda del ändå. Men lite konstigt känns det allt, att inte längre stämpla in på Ica och lukta grillad kyckling i håret konstant. Jag har ju aldrig jobbat någon annanstans, nu pratar vi fast tjänst, det har varit min trygghet att falla tillbaka till om allt skulle skita sig. Men någon gång måste man våga ta steget och satsa, för jag har lagt ner enormt mycket tid på skolan och vill inte känna att det är bortkastad tid.
 
Hursom önskar jag innerligt att dygnet hade fler timmar alternativt att den går snabbt så terminen är slut. För jag börjar vara ganska slut jag med.


160502


Den bästa tiden på året är nu.
När grönskan sakta börjar komma igång, när kroppen spritter av energi för att vi åter får se ljuset och solen igen. Jag vill bara vara ute ute ute och aldrig gå in.
 
I söndags var vi ute i stort sett hela dagen. Åt uppstekt pannkaka i solen, rensade blomrabatter och fixade och trixade ute på gården, gungade och cyklade. Tills vi slutligen fick besök och tände grillen för första gången i år. Äntligen börjar säsongen för grillat!
 
Vi har också testat Elins nya traktor, en lagom avancerad radiobil med två knappar. Hon kör runt med sin traktor dagarna i ända nu.