121130

 
Materialet till de här mattorna köpte jag redan i somras, på Noliamässan i Piteå. De har sedan legat i sin påse ganska länge innan jag tog tag i det. Jag köpte material till två mattor, så det finns en likadan på Pärs sida.
 
Mönstret var lite svårt att förstå vissa gånger, så resultatet är en blandning mellan mönstret och mitt eget påhitt. Annars var det väldigt lätt att göra, det tog lite tid men det är det värt. Mycket roligare att ha något man gjort själv.


121129

 
 
Såhär såg vårat badrumsgolv ut tidigare i veckan. Golvvärmen på plats! Sen ska ni få se bilder från gjutningen för nästa etapp är redan klar, nu är golvet på plats med.
 
 


121128

   
 
Igår gjorde jag två omgångar julkola, världens godaste dessutom! Den är försvinnande god, så lika bra att göra massor på en gång. 
 
Julkola
 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
4 msk kakao
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret. Rör ner grädde, sockret och resten av ingredienserna. Låt koka cirka 15-30 min. Gör kulprovet för att se när kolan är klar.
 
Häll upp i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt svalna lite grann. Ställ sedan in den i frysen ca 15 min. Kolan ska kännas lite mjuk när du tar ut den för att du ska kunna skära upp bitar.
 
 


121127

Om jag hade 7250:- över till att få köpa precis vad som helst för, så skulle jag nog överväga att lägga dom på denna matta. Hur bra skulle inte den passa i mellanrummet vid öppna spisen? Måste klura ut ett sätt att göra en egen på. Tips mottages gärna!
 
För tillfället håller jag på att tillverka mattor till sovrummet. Snart klar, så då ska ni få se resultatet.


121126

Helgerna går på tok för fort. Såhär såg min ut:
 
Fredag: Jobbade mellan 8-18, for sedan hem för att ensam titta på säsongsstarten av På spåret. Pär var på lagfest och sov i stan, så det blev till att sova ensam för min del.
 
Lördag: Jobb mellan 8-16. Handlade och drog sedan till Stefan och Eleine där Pär var, vi åt tacos och såg Så mycket bättre och den gamla godingen Butterfly effect.
 
Söndag: Ledig! Tog dagen som den kom men har putsat alla fönster och fortsatte med alla mina andra projekt. Gunnar och Pär var duktiga och påbörjade elen som ska dras om uppe i hallen samt att gräva ner internetkabeln i marken så vi slipper den över hela huset. Sen kom Viviann och vi åt middag. Sen blev det mys i soffan framför Solsidan. Bra helg!
 
 


121125

 
Lite julpyssel har jag hunnit med och först ut är denna julkrans. Jag såg en bild i en jultidning och tyckte att det där verkar ju inte så himla svårt att göra själv. Så jag köpte helt enkelt en halmkrans, en gammal stickad tröja och juldekorationer från second hand och silvergrått band från Ohlssons tyger. Och sen satte jag igång!
 
Gissa vilken reaktion jag fick då jag sa att jag skulle klä en julkrans med en gammal tröja, höjda ögonbryn och skeptiska blickar! Men jag är inte så mycket för de traditionella utan vill gärna sätta en egen tvist på allt, och det tycker jag att jag lyckades med.


121123

 
Jag vet inte hur jag på bästa sätt ska berätta det här, men Pär är inte längre min nr 1. Han har fått väldigt hård konkurrens av Darin de senaste lördagarna. Den där blicken och rösten gör en helt knäsvag.
 
Kan ju trösta Pär med att detta är övergående och sker endast på lördagar mellan klockan 20.00-21.30


121122

 
Igår tog jag med mig min syster till Bureå för lite loppisshopping. Loppisen i Bureå har börjat ha öppet på onsdagar från 12-18 ända fram till jul.
 
Hursom blev det dåligt med fynden från min sida. Det enda jag köpte var den fin fina tillbringaren med gula rutor på för 30:- Helt okej tyckte jag. Min syster däremot hade lite mer tur och köpte en byrå som vi sen kånkade in i min bil. Tur jag bytt upp mig till en kombi, annars hade den inte rymts.


121121

 
Det har varit lite snålt med loppisfynd på senaste tiden. Eller, mycket är julklappar som jag såklart inte kan visa här. Men i förra veckan köpte jag den lilla vita skålen och igår hittade jag den i modell större. Nu har jag fyra stycken utav den stora storleken och en utav den lilla, som jag förövrigt aldrig sett förut. Så himla söt.
 
Alla köpta på Röda Korset.


121120

 
Jag tog en tur på stan idag efter att jag lunchat med min pappa. Jag hade inte tänkt köpa en klocka, men jag kunde inte låta bli den. Den är ju så himla, himla fin.


121119

 
Vi fortsätter på temat "att vara ute i god tid". I veckan köpte jag nämligen klänningen som kommer få vara med på både jul/nyårs festligheterna. Kavajen tror jag kommer bli kanon till, plus att den med all säkerhet kommer bli använd även efter att jul/nyår är över.
 
Klänningen kommer från H&M och kavajen från Gina Tricot.


121118

 
Igår hade jag en stund över så jag passade på att baka saffransbullar. Receptet innehåller kesella vilket gör dom saftiga och goda.
 
Eftersom jag älskar att vara ute i god tid kan jag redan bocka av både tomtefudge, drömmar och saffransbullar över allt som jag vill hinna med att baka i jul. För av vilken anledning ska jag stressa med allt som ska göras om jag i förväg kan planera och bocka av saker redan nu? Julen ska inte handla om stress, men det kan lätt bli så om man inte redan nu ser över vad som ska göras.
 
 


121117

 
Såhär ser vårat badrum ut i dagsläget. I tisdags tog vi släpen för att köpa all frigolit till isoleringen av golvet. Den har Pär sedan varit duktig att fixa. Igår var rörmockaren här för att dra alla rör till dusch/toa/tvättställ/tvättmaskin. Sen ska vi in med golvvärme innan vi kan gjuta golvet. Men snart är vi där!
 
 


121116

 
www.lagerhaus.se
 
Trenden med bokstäver lite här och där håller i än. Nu senast på muggar. Arne Jacobsen har designat muggar med bara en bokstav på, så man kan få sin egen mugg med sin initial på. Lagerhaus har dessa fina i butik nu, lite alfapet inspirerat. Men vill man inte betala alltför mycket för en bokstavsmugg så kan man lätt göra en själv.
 
Allt du behöver göra är att köpa en porslinspenna hos hobbyaffären. Sen är det bara hem och rita för fulla muggar!
 
 


121115

 
Om ni ska köpa julmust i år, så köp Icas egna. Den kostar ynka 9.90:- (plus pant) men hela 3 kronor går till Childhood. Superbra tycker jag och kommer i fortsättningen bara köpa den.
 
Hela idén med att låta en del av vinsten gå till olika organisationer tycker jag är väldigt bra. Det är inte speciellt många som skänker pengar i bössorna vid kassan eller när någon är ute på stan och samlar in pengar. Jag gör det inte, kan ju till viss del bero på bristen på kontanter. Men genom att göra såhär, att vi indirekt skänker när vi köper något som ändå står på handlarlappen, det är ju toppen!


121114

 
 
Veckans läsning: Hungerelden av Jerker Eriksson & Håkan Axlander- Sundquist
 
 


121113

 
 
 
 
Så var första etappen med projekt "måla all panel" klar! Hallen blev genast mycket ljusare och jag kan snart börja se det färdiga resultatet framför mig. Nu fattas bara taket, golvet, tapet...


121112

 
 
 
Vi har äntligen beställt våran garderob som ska vara i sovrummet. Vi rev ju ut den förra då den var opraktisk samt att vi ändå skulle gipsa om väggen där den satt. Så vi har istället nyttjat de andra rummens garderober, ett fasligt springande mellan rummen har det blivit, men nu är det snart över.
 
Vi beställde garderoben från www.skanskabyggvaror.se och serien heter London. Vi har varit ute efter garderober med skjutdörrar och någon med anpassbar höjd då det är snedtak där den ska stå. I detta paket ingick allt det samt inredning, så det var inte så mycket att fundera på.


121111

 
 Glöm inte farsdag!
 
 
 
 
Idag är det farsdag! Min pappa ska få denna mugg utav mig. Den kändes klockren då en arbetskompis sagt att han hade en bra stil för att vara i 50-års åldern. Något jag också upplyste honom om och han blev riktigt glad.
 
Farsdag firar vi med att jobba till klockan 15 för att sen köra till farmor & farfar för att äta smörgåstårta. Mums!
 
 


121110

 
 Nästa projekt i hallen på övervåningen är att måla panelväggen vit. Det kommer bli en helt annan hall än den mörka trista som är nu.


121109

 
Jag har aldrig ångrat att vi köpte det här huset. Ibland kan jag bli alldeles överväldigad av känslor, kan inte riktigt ta in att det här är vårt. När solen går ner bakom ladugården är ett sånt ögonblick. Då kan jag stå i evigheter och titta och bara njuta av känslan.
 
 
 


121108

  
 
       
Förra veckans läsning: Femtio nyanser av mörker av E L James


121107

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra veckans läsning: Den sista akten av Mari Jungstedt


121106

Nu är jag tillbaka! Operationen gick bra och jag har faktiskt sluppit ha ögonlapp. De första dagarna låg jag bara i mörker och sov eller lyssnade på ljudbok. Sen började jag få lite energi tillbaka och jag kunde vara uppe längre stunder och tillslut kunde jag även läsa. Så när "Femtio nyanser av mörker" landade i brevlådan lästes den ut på en dag. Annars har det blivit många myskvällar framför en bok eller med goda vänner och spel.