150526

11 månader.
 
Det är inte det lättaste att ta bilder på denna dam längre, hon har alldeles för mycket spring i benen.

 Det har hänt lite grejer med Elins utveckling sen sist. Hon kan numera klappa händerna och vinka, både spontant och när man säger åt henne att göra det. Så nu vinkar hon glatt åt både vänner som okända. Hon kan även leka titt ut, så istället för att vi håller upp en sak för ansiktet är det numera hon som gör det.
 
Hon har även minst två tänder på gång, alla uppe. Att borsta tänderna har gått hur bra som helst tidigare, hon har bara gapat och tyckt att det varit roligt. Nu måste vi gå igenom ett smärre utbrott där hon skriker, gråter och slänger sig hit och dit. Inte alls vad man är van och man känner sig rätt hemsk då man håller i henne fast hon uppenbarligen inte vill. Vi har försökt göra det till en rolig grej, ibland funkar det bättre och ibland inte. Men tänderna måste ju borstas.
 
Vi har också gått igenom en "inte byta blöja på skötbordet" fas, från ingenstans skulle hon inte ligga där. Hon fick samma beteende som vid tandborstningen och det slutade alltid med att man blev frustrerad, svettig och mera döv. Så i nån vecka fick vi flytta ner hela projektet på golvet, för där gick det an att byta på henne.
 
Hon har också börjat om med sin skrik fas, hon älskar uppenbarligen sin egen röst nå så fruktansvärt för i tid och otid ger hon ifrån sig skrik som skär i öronen. Där står vi lite handfallna då vi inte riktigt vet hur vi ska tacklas med problemet. Höras måste hon ju få göra, men det finns gränser. Men hon är ju bara ett barn, så det går ju inte riktigt att lära henne det än.
 
Hon har dessutom börjat totalvägra att sova på dagarna. Allt från ingenting till 30 min är ungefär vad vi skrapar ihop. Det resulterar i en ganska grinig tjej. Vilket kan vara rätt jobbigt. Men trots ihärdiga försök att då få henne att sova, så vill hon inte.
 
Elin har också vid en rad tillfällen stått alldeles själv, helt utan stöd från någonting. Dock varar det inte så länge för när hon väl kommer på vad hon gör, sätter hon sig sakta ner och kryper iväg. Men från förra månaden har hon börjat att våga lite mer. Så nu övar vi mest på att stå så hon lär sig att det inte är så farligt.
 
Elin älskar att gömma sig under bord och att bli jagad. Och att öppna och stänga skåp och lådor. Att leka med allt man inte får leka med är också roligt.
 
 Allt som allt är hon hur go som helst, trots sömnbrist och trotsfasoner.








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?