101204

I går var det min och Pärs tur att ordna middag.
Vi bjöd på detta:

Tex-mex gratäng 4 port.

200 g färskost
500 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 påse tacokryddor
2-3 krm sambal oelek
2 dl creme fraiche
1 liten purjolök
50 g riven ost

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda creme fraiche och färskost till en slät massa. Bred ut hälften o en smord form.
Bryn färsen med tomatpurén, tacokryddadn och sambalen. Fördela färsen i formen. Strö över purjolöken. Blanda den resterande ostblandningen med den rivna osten. bred detta över färsen.
Grädda i ca 20 min.

Violpannacotta 4 port.

2 dl vispgrädde
½ dl socker
1 vaniljstång
 1 gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt
hallon sirap
violströssel

Snitta vaniljstången, skrapa ur kärnorna. Koka ihop grädde med socker och vanilj. Lägg gelatinet i blöt ca 5 minuter. Krama ur det och låt det sedan smälta ihop med gräddblandningen på låg värme. Låt svalna.
Blanda med yoghurt. Bottna 4 portinsglas med hallon. Ringla över sirap. Häll över gräddblandningen, låt stelna och kyl över natten (eller minst 4 timmar).
Garnera med strössel innan servering.









 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?