141221

 

Är det något bröd som hör julen till så är det väl vörtlimpa och kavring. Den sistnämnda provade jag att göra i veckan. Typ det enklaste brödet någonsin, i med alla ingredienser och sen grädda. Inget jäsande. På kvällen gjorde Pär iordning några mackor till kvällsfika, han hann ta en tugga innan han med munnen full sa: "Det här var ju jättegott!"
 
14 dl rågsikt
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl mellanfil
1 dl brödsirap
 
Smörj 2 brödformar med smör. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner fil och sirap. Fördela degen i formarna. Sätt in formarna i en kall ugn i nedre delen. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bröden i cirka en timme. Stjälp upp bröden på galler.
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?