141130

 

Jag bakade nyponmuffins härom dagen. Det perfekta matbrödet när man inte har tid eller ids hålla på med en deg som ska jäsa i olika omgångar. Superenkelt och framförallt supergott, det tyckte till och med Pär!
 

 8 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl solroskärnor

1 msk bikarbonat

½ tsk salt

1 dl mjölk el. naturell yoghurt

5 dl nyponsoppa 

½ dl ljus sirap

Sesamfrön

 Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ut mjölken med nyponsoppa och sirap. Blanda samman allting och fördela i 10 stora muffinsformar. Smörj formarna innan lätt med lite olja på fingrarna så lossnar de lättare sen. Toppa med sesamfrön blandat med lite flingsalt. Grädda i 175 grader ca 40 min.

 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?