140512

 
Zucchinipaj
 
Pajskal:
150 g kallt smör
3 dl mjöl
1 nypa salt
1-2 msk vatten
 
Fyllning:
100 g bladspenat
2 tsk oregano
1 msk dill
½ citron
150 g fetaost
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila i kylen ett tag. Nagga. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Strimla/skiva zucchinin, fräs med olivolja i ca 10 min och lägg i bladspenaten. Fräs någon minut till så att spenaten sjunker. Vänd ner örterna, citronsaften och krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen över pajen. Rör ihop ägg, grädde och fetaost. Smaka av med salt och peppar och häll sedan allt över pajen. Toppa med olivolja. Baka den i ugnen i 30 min.
 
Denna vegetariska paj hittade jag receptet på förra sommaren och sen dess har den blivit en favorit här hemma. Väldigt lätt att göra och väldigt god. Och det där med att den är vegetarisk gör det hela ännu bättre, rekommendationerna säger att alla bör ha en vegetarisk dag i veckan, inte bara för hälsans skull utan också för miljöns. Så här har ni ett ypperligt tillfälle att börja äta vegetariskt!
 
 
 
 
 



Felicia

Det lät och ser ju jättegott ut! Mums:) Du har inte skrivit med att det ska vara zucchini i fyllningen dock. ;)

Svar: Den är supergod! Och såklart har du rätt, såg nu att det hade jag helt missat att skriva in, men det ska det ju såklart vara med : )
Johanna







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?