140419

 

Pajdeg:                           Citronkräm:                                              Maräng:
3 dl mjöl                          4 msk maizena                                          4 äggvitor
125 g smör                     1½ dl vatten                                               1½ dl socker
3 msk vatten                   2 dl socker
                                       4 äggulor (spara vitorna till marängen)
                                       saften från 2 citroner
                                       2 msk smör
 
Börja med pajdegen. Blanda mjöl och smör i en matberedare och kör till en mjölig massa. Tillsätt vatten och kör tills degen blivit en boll. Tryck ut den i en form. Låt stå i kylen ca 30 min. Nagga botten och kör 10 min i ugnen på 225 grader.
 
Fortsätt sedan med citronkrämen. Vispa samman maizena, vatten och socker i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme tills den tjocknar. Vispa ner äggulorna och citronsaften och låt krämen tjockna på svag värme. OBS! Krämen får aldrig koka. Låt krämen svalna innan du brer ut den i pajskalet.
 
Vispa sedan marängen. Vispa äggvitorna och socker till ett hårt skum. Klicka marängen på pajen och grädda i 10 min på 175 grader.
 
Tips! Ibland brukar jag koka rabarber och lägga innan citronkrämen. Ger det där lilla extra, plus att av spadet blir det dessutom en god rabarbersaft.








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?