100901
Höstbröd.
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 burk lätt kesella
1 dl mörk sirap
1 msk salt
2 dl havregryn
5 dl fint rågmjöl
ca 8-10 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, kesella, sirap och salt. Rör i havregryn, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två lika stora delar. Forma till limpor och lägg i mjölade formar. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 40 min.
bröd är alltid godast som eget gjort :D allt bra?
bröd är alltid godast som eget gjort :D allt bra?
http://jennsiii.blogg.se/